toward health..

hmmm.....prktikal is started.....ofkos im delighted..hmm..for dis sem aku got posting at sepital kajang....first time, first at all.........

makkk aihhhh..gile jao ekh sepital tu......merangkak2 nk smpi.....pepun since this time begin, im working in ward....toward to health.............let the time n experience treat.

aku berjalan kedalam....... masuk ward 2.....
alhamdulillah.....
lepas amik report......trus dapt arahan.....remove n insert ryle's tube.....
hahah...cuak gile.....pe pon crik CI.....aku nk wat procedure nih....
gud.....The CI coming........hehehe

oke....patient bed 34.....
order: change ryle's tube and allow discharge.....

means aku kena remove then insert ryle tube....waaaaaaa..
ryle tube ni......tube yg dimasukkan ke dalam idung smp ke perot.....
purpose tube nih....patient cannot tolerate to eat by mouth.so in order to maintain nutritional support.....this tube is required......bgi susu n ubt via this tube...

byangkan nk masukkan tube kt dalam idung ptient....... kesian.but kalo tak makan lagi kesian kan...

"pakcik........kite nak tukar tube kt idung nih"......

hmmm......for first time aku wat...alhamdulillah.....berjaya.im done.....walaupon kene marah ngan CI.koz aku tak ready.....

CI kte......"ini yang sye marah... keinginan nak wat tu ade...bagus.tpi tk prepare.cm ner nih..."..hmmm...memg aku tk prepare....tk sgke first day dah kene wat...huuuuu...
...tk kisah la.....ini untuk penglaman....:)

im proud wif myself......semuge semua nye berjalan dengan lancar.....:)
wat kawan2....epi prac.........

bunyi mercun tiada lagi....



hmmm...tetibe rase nk citer sal eid tuk taun nih...
post bfore ni aku cter sal kawan2 dtg umah..
sal aku tak citer agi.hhehehe

jum...watch out sal KAMI.....heheh
raye taun ni taktau ape feel aku...huk3.....
aku demam, batuk n sakit kepale menjelang hari rye....
taktau kenape.......mybe sebab.....bju raye tak siap..then ngidam sgat nk pakai bju tu......
tu pasal demam...hehehe

hmmm..rye skrang dah tak meriah cm dulu2
duit rye mimang ah dpt.......but........... tak meriah la....
nak cm dulu2...p umah org...kutip wit rye..huhu
mercun pon da tkde dah......ade sikit2 jer.huk3....
mak aku cakap......kegembiraan rya akan kembali bile kite dah berumahtgge nnti...

yeke.??aku pon tak pasti..kte tggu la beberape taun lagi.....
mungkin aku lagi gembira dari ank aku n bapak die kot...hehehe.

pe pun.eid for this ade moment yg terbaik buat ak....



k.EPI EID......:)

kenapa mesti kalian adalah "TEMAN"

INI BUAT SEMUA...............




sebagai permulaan.................
siapa anda tanpa ibu dan bapa.......
siapa kami tanpa kawan2...........
siapa murid tanpa cikgu dan rotan.............
point aku.........!!!!
siapa aku............tanpa keluarga disisi.......

hmmm..kadang2 aku terfikir.kenapa aku ditakdirkan tuk hidup bersama dengan keluarga yang ade skunk nih.......
KENAPA AKU CAKAP MCAM NIH...........
sebab aku ni anak yang menyusahkan.....

tapi aku cepat patah blik pada tujuan asal...
di mana aku dilahirkan....(rumah)
di ayunan mana aku dibuaikan.....(mak abah n adik beradik2 yang buaikan)
pada tangan siapa yang mendodoikan....( mak).
siapa yang cari duit beri aku makan....(mestilah abah).
and siapa yang banyak berkorban tuk pastikan aku mendapat pendidikan ( yg berkorban)....

semuanya adalah dari KELUARga......
aku ade adik.......aku bahagia
aku ade akak..aku tak keseorangan...
aku ade abg.......masukkn duit tiap bulan..n yg pling penting...nur, study jgan mals... ingtkan aku pada kesusahan.....
AKU ADE MAK DAN ABAH........
harap aku dapat membuat SESUATU untuk mereka.......

KESUSAHAN YANG MUNGKIN TIADA PENJELASAN
YANG BOLEH BUAT AKU FIKIR
DIMANA AKU KETIKA INI........???


aku tak nmpak kesusahan......

hanya mendengar dari penceritaan.....tpi aku tk pernah bosan




sebab kalian adalah TEMAN..........
mungkin sebab itu aku dilahirkan dan hidup bersama kalian.......
untuk jadikan aku sebagai insan......
ini yang terbaik......!!!!!!.


biarlah siapa ada disisi kite......bf ker, kwan ke.....yg terangkat2 ker....
ingt keluarga itu keutamaan........

jangan sampai suatu ketika kite menangis kerana kebinasaan kite tidak menghargai saudara mara kite sendiri.... mungkin pada waktu itu......tangisan adalah ibarat hutang wang yg berbayarkan budi...fikir-fikirkan......

pesanan ringkas
dari
adinda
nurismekhalid
pari2..........

sayunyer petang ni....kenapa yaaaaa.......
*nangis.............sepi...sunyi..........
aku perlukan teman...........

cukup lah bercerita dengan kata2........
jum study......
assalamualaikum.

lagu cumil..................

Kaulah bidadari dalam hidupku
Yang selalu hadir di dalam mimpiku
Bunga yang selalu harumi hariku
Anugerah Tuhan yang sempurnakan ku

Bila kau jauh
Aku selalu rindu
Bila kau ada
Hatikan berbunga



Ku akan selalu menjadi bintangmu
Menerangi gelap dan mimpimu
Aku setia di sini mengusap tangismu
Menemani sunyi di hatimu

Bila kau jauh
Aku selalu rindu
Bila kau ada
Hatikan berbunga




HMMM..SHumil sgt lagu nih..ade luv2, cuci mate aku...huhuhuhu...
.sweeettttttttttttt...
tpi pompuAN dlm VC nih......tk kiut ah....amik aku lgi baik......hahahha
perasan............!!!!!!!!!

liric yg dibold ditujukan khas buat encik dedeq........hheheeh...
rindu ngat da nih......
wekkkkkkkkkkkkkk... naak ketuk ah pale tuh.muahahaha
.
.
.citer tuk mamat dlam vc nih..tah la...bile tgok die aku teringat kt sumone...sebab the guitar kot aku ingt die.......
hahaha..kawan.. but menggile webcam ngan aku men gitar sambil nyanyi lagu " u r beautiful" by james blunt... ptotnyer nyanyi lagu rye tuk aku.mauahaha...
pe pun skunk aku membantu die tuk mendapatkan gadis impian beliau......
ko nyanyi ah cm ko nyanyi kt aku aritu......tpi make sure dak pompuan tu tak tutup webcam die cm aku wat tu....ahahahahah........ kalo tak sedih ko t......heheheh



terimalah.......

video

selamat marayakan hari raya......:)

rye taun ni spesel coz kawan2 time tadika kemas dulu dtg umah.ahahaha...
sume dah tua2......aku je maintain koyt.....riuh umah nih.....tunggang terbalik......... balang kuih pun boleh die terbalik kan.tu blum aku citer dorg perabiskan tisu umah aku....sebab beringus makan bihun sup.......hahaha..pedas....katenyer......

k la....kite tgok wajah membe2 aku yg dtg......wajah2 suci ktenyer......yekkkkkk..hheheh..ade yg dtg tpi tak snap koz aku terlupe.huk3....
ni je la yg sempt ekh....



huuuuuu..terime kasih wat sume yg dtg.......t taun depan kite konvoi reramai ekh......ngeeeeeeeeeee....

tu je la post pasal rye kali ni........
jussss nk wish wat sume followers aku yg di hide...eheheheh...
selamat hari raya........maaf zahir batin.....:)...salam lebaran....:)....
wat follower bru........slam perkenalan.....thanksss.....:)

sayang kat dapur bang..............ahahahahahahaha..

jalan2 ptg nih..makan angin.....mau masak apa yaa...dah tak lalu nk mkan bungkus kt bazar....
huuuuuuuu, skunk ni tibe2 gile nk masak....apesal tah.....
tak wat asgment... pas asar je p dapur......kung kang kung kang............
trus memasak... masak tuk sahur....gile buang tebiat ah....mensibukkan diri dengan memasak...puas ati tgok membe2 mkan berbuke gune pinggan, kalo tak asyik pakai polystren jaaa.....huuuuuuuuuu......



menu yang dah lulus dapt anugerah dekan lagi:.....
abis licin, smpai ade tmbah dekat tige kali......huhuhuhu

1. masak lemak cili api berdendang-dendang...ahahha
2. masak asam pedas untuk sayang saya..:).....
3. ikan masak sambal 33 rase....ahahah...
4. ikan masin masak berlada resipi bonda......
5. sup ayam......ayam ayaman....hahhaha..
6. sardin pedas bin sardidan......yg ni ikut selera dak umah......
7. haaaaaaa....de lagi satu.... masak telur berkicap tpi nampak cm ayam masak kicap.........haaaaaaa, aku sorg je mampu wat menu nih....ahahahah..sian ko aida, bgun sahur ingtkan lauk ayam.rupenyer telur je....kakakakaak..
8. sayur tumis ala-ala pondan.....ahahaha
9.megi goreng sedap rasenyer.....hhehhe
10. masak air,masak nasi, goreng telur, goreng ikan, greng ayam...n kicap dalm botol....ahahahah


waaa..makin mantap skunk........

sape kate aku tk pndai masak....................................................
upcoming menu......tomyam, ayam mask krma, kari,ayam goreng halia....dan kuih2 tradisional....
tuk bakal suami saya........jgan risau..all is well.......hhhheeheh

tpi aku tetp fail bab2 bancuh air......mesti tawar jer.....tah ah...aku jage kesihatan koyt.......muahahahaahah...

nk masak apa yaaaaaaa............................jum p dapur bersame chef mariam....

taraaaaaaaaaaaaa.........:)